mitt tradingår 2015

Min trading 2015 – Året det tog fart på riktigt

Read Time:5 Minute, 3 Second

Så har året nått sitt slut och det är dags att summera månad för månad och presentera resultaten för er, följt av några anekdoter från perioden. Förhoppningsvis kan detta inspirera er och ge er mod att ta nästa steg inom handeln. Alla resultat är efter courtage och skatt.

Januari +17 490 kr

Januari var en relativt lugn månad för mig med huvudsaklig handel i index hos IG. Jag snurrade mycket DAX och OMX och fann en stor fördel i att handla OMX på morgonen när den ofta var ”snällt” prissatt jämfört med öppningspriset. Månaden var bra och jag var mycket nöjd.

Februari +31 614 kr

Februari var mycket lik januari med mycket OMX-handel hos IG som genererade en hel del. Dustin öppnade upp 20% och jag fick gratis pengar i samband med budet på AXIS. Jag ställde mig i boken och någon tog hem sin vinst till fel pris, vilket jag kunde sälja dyrare. Det här boostade månadens resultat.

Mars +24 449 kr

Under mars tog min aktiehandel fart på riktigt. Min handel hos IG var obefintlig och jag gjorde några riktigt bra affärer hos Avanza. Det var här jag kände att jag hade flyt och började tänka på att göra denna hobby till mitt jobb i framtiden. Evolution Gaming noterades till 80 kr och jag kunde sälja direkt på 92 kr.

April +24 009 kr

Här var jag tillbaka hos IG och genererade majoriteten av månadens resultat. Tobii noterades på 25 kr och jag kunde sälja på 38 direkt i callen. För övrigt var det dåligt på aktiesidan, skolan tog mycket tid och morgonhandeln på IG var prioritet.

Maj + 605 kr

Den mest inaktiva månaden under 2015 och även den sämsta. Jag handlade lite när jag hade tid men lärde mig att man inte ska ”jaga” trades utan vänta på bra möjligheter. Det var en läxa jag lärde mig och jag hamnade på plus.

Juni +19 617 kr

Sommarlov och jag spelade golf och handlade aktier. Noteringen av Gaming Corps och Collector gav en trygghet till att kunna släppa skärmarna och spela golf istället. Jag bytte från Avanza till Nordnet då förstnämnda vägrade ge mig möjlighet att blanka intradag i ISK.

Juli +9 708 kr

Juli var helt ledig och jag gjorde i stort sett ingenting på dagarna förutom några få trades där volatiliteten var hög och möjligheterna likaså. Jag spelade mycket golf och släppte börsen för en stund. Tankarna och planerna gick mot att ge upp ett vanligt jobb efter examen och testa livet som trader.

Augusti +109 378 kr

Efter en trevlig sommar började jag arbeta som en trader på heltid i augusti. Jag spenderade mycket tid på IG och började se resultatet av min hårda träning och disciplin under de senaste månaderna. Det var en drömstart, och jag kunde knappt tro att jag kunde generera så mycket pengar från min hobbytrading. Jag var mycket fokuserad på att öka mina positioner och försökte balansera risk och avkastning. Stabiliteten och kontinuiteten var också viktiga faktorer för mig.

September +63 196 kr

Jag var fast besluten att fortsätta att prestera och satte press på mig själv under september månad. Jag satt ett mål på 50 000 kr som jag nådde genom hårt arbete och tålamod. Jag fortsatte att arbeta på min positionering och min stabilitet, vilket resulterade i positiva resultat. Jag handlade mycket Fingerprint, men det var också en lärorik erfarenhet att se hur mycket fusk som förekommer i orderböckerna. Det var en månad full av värdefulla erfarenheter som jag bara kunde få genom att göra misstag och lära mig genom att göra.

Oktober +104 838 kr

Oktober var en bra månad för mig. Jag minns särskilt en dag när en trader på Skype skrev ”TLSN ??!” i chatten, och det var den dagen när Muddy Waters gick ut med att de blankar det bolaget. Jag shortade 4 000 aktier rätt tidigt och fick en vinst på +9 000 kr. Ovanligt för att vara TLSN. Jag var också relativt försiktig med rapporthandel och försökte att inte bara tjäna pengar, utan också att ha rätt i mina analyser. Fingerprint stod för en stor del av min omsättning, men den dagen då den rasade 30% efter att CBK flaggade om att deras X3a skulle likvideras skickade jag ut relativt mycket pengar. Det var en nyttig läxa att lära sig att även om det går ner 50 kr på 10 minuter, kan det fortsätta att gå ner ytterligare 50 kr under de närmaste fem minuterna. Även om jag gjorde stora misstag under månaden, var det en bra månad för mig. Med tanke på att jag arbetade på min stabilitet, kändes denna månad som ett steg bakåt, men resultatet blev ändå bättre.

November +92 558 kr

November var en speciell månad för mig. Jag fick ett erbjudande om att jobba som prop-trader på Remium, men jag valde att tacka nej eftersom jag hade kommit igång med min egen trading, som jag hade drömt om i flera år. Även om jag säkerligen hade utvecklats mycket om jag hade tagit jobbet i Stockholm, hade jag inga planer på att flytta dit. Istället ville jag fortsätta att vara sin egen arbetsgivare. Tradingen under månaden var ganska seg i början, men jag vände det till min fördel.

December +160 382 kr

December var en fantastisk månad för vår handelsprofil, med en prel. vinst på hela 160 382 kronor. Han lyckades uppnå detta genom att utnyttja medvinden på bästa sätt och fortsätta handla intensivt även efter en bra start på dagen. Han kommer nu att spendera jul och nyår med familj och vänner i Falun, där han kommer att fokusera på att vara ledig och njuta av högtiden.

Målen för nästa år är ännu inte satta, men vår handelsprofil har vissa områden där han vill bli bättre, som att köra längre intradags- och swingtrades och att utöka storleken på sina positioner för att få större utdelning på sina trades. Han vill också bli bättre på att undvika att vara en ”jävla contrarian” och istället försöka hitta de bästa möjligheterna på marknaden.

Detta år glömmer jag aldrig!

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Börsfågeln Previous post Uppföljning på spaning med Börsfågeln